Programa

Experiències de neuroaprenentatge:  compartir per aprendre

Escola La Floresta – Camí de Can Pagan, s/n – Sant Cugat del Vallès (La Floresta)
27 de maig de 2017 de 09.30 a 19.30h

 9:30h – Benvinguda, recepció i entrega del material

10:00h – Presentació de la Jornada

Xavier Triadó.  Director de l’Institut de Ciències de l’Educació Universitat de Barcelona.

Carles Miró. Director del Patronat Municipal d’Educació de Sant Cugat.

Noemí Royes.  Co-fundadora de Neurohackers i Directora Pedagògica d'[ED]BUILDING.

Susana Garcia.  Directora Executiva d'[ED]BUILDING.

10:20hConferència inaugural:  Aplicació de les neurociències en l’àmbit educatiu

Dr. Fabián Román.  Metge.  Psiquiatra. PhD.  Director del Postgrau en Neuroeducació de la Universidad de Concepción de Uruguay. Director de la Red Iberoamericana de Neurociencia Cognitiva. Professor Neurociència Cognitiva Universidad de la Costa.

Dra. Ana Victoria Poenitz. Psicòloga. PhD. Especialista en Neuroeducació. Codirectora del Postgrau en Neuroeducació de la Universidad de Concepción de Uruguay. Representant per Argentina de la Red Iberoamericana de Neurociencia Cognitiva. Presidenta Fundación INARU.

11:10h – Pausa

11:30h – Tardor.  Mindfulness i heartfulness: autoconeixement i acompanyament emocional.

Tens temps per tenir temps?  Passejada meditativa.  La importància de la respiració, el centrament i l’escolta del silenci.

Neuroformadors:  Olga Molina, Elisenda Polinyà i Noemí Royes.

12:30h – Hivern.  Educació emocional:  atenció i gestió emocional.

Pares atenció al que sents i actues amb coherència? Autogestió emocional, atenció plena i neuromillora dels processos d’aprenentatge.

Neuroformadors:  Guillem Diaz, Emilio López i Núria Tomàs.

13:30h – Picnic neurosaludable. La importància de l’alimentació

Durant el dinar parlarem de les propietats dels diferents aliments i de la importància de mantenir una alimentació saludable.

14:45h – Cafè – Te Networking Neuroeducatiu

T A R D A

15:30h – Primavera.  El cos que habitem:  activació i moviment.

Per què tenir cura del cos? Exercitar el cos per millorar l’aprenentatge.

Neuroformadors:  David Castrillo, Alba Reguant, Verena Schaefer i Clàudia Tersol.

16:30h – Estiu.  El cervell social:  creativitat i treball cooperatiu.

Com ajudem el nostre cervell a aprendre amb altres? Creativitat, interdependència positiva i intel·ligència col·lectiva.

Neuroformadors:  Jaume Font, Augusto Ibáñez, Iolanda Nieves i Cristina Sanz.

17:30h – Pausa

18:00h – Taula rodona ‘Compartir per aprendre’ i conclusions

Anna Forés.  Doctora en Filosofia i Ciències de l’Educació i Llicenciada en Pedagogia. Directora del Postgrau Neuroeducació:  Aprendre amb tot el teu potencial Universitat de Barcelona (UB). Docent en la UB. Presidenta de AIRE (Asociación de Investigación para la Resiliencia).

Oriol Castellví. Diplomat en Magisteri. Mestre. Formador de mestres i famílies. Director de l’Escola La Floresta de Sant Cugat del Vallès.  Funcionari del Cos de Mestres de la Generalitat de Catalunya amb acreditació de Directiu Professional Docent.

Boris Mir.  Director Adjunt d’EscolaNova21 i professor d’educació secundària impulsor de l’Institut-Escola Les Vinyes.  Formador en diferents universitats i consultor en organitzacions educatives sobre gestió del canvi, lideratge i transformació de les pràctiques educatives d’aula.

Corien Dorotea Arts. Neurologopeda. Terapeuta especialitzada en patologies cerebrals i en mètodes innovadors que aglutinen comunicació, estat emocional, motricitat, cognició, nutrició i entorn. Formada a Holanda i Espanya, és fundadora i directora del centre TotTeràpia.

Jose González. Director de Paidos-Fundesplai, entitat no lucrativa que treballa a favor dels infants, els joves, les famílies i el Tercer Sector des dels àmbits educatiu, social i mediambiental.

Modera:  Carme Trinidad.  Psicòloga. Coordinadora del Postgrau Neuroeducación: Aprender con todo tu potencial de la UB. Coordinadora i docent del Máster en Neurodidàctica de la URJC.  Docent en la FUAB-UAB.  Consultora i formadora, experta en processos de canvi, educatius i de diàleg.

19:00hDanza con Biodanza®

A càrrec d’Elena Martín. Facilitadora de Biodanza® Sistema Rolando Toro. Psicòloga formada en Psicoteràpia Gestàltica i Bioenergètica i certificada com Coach Ontològic. Imparteix sessions i tallers de Biodanza® a Sant Cugat del Vallès.

L’ordre de realització de les estacions pot variar en funció del nombre de participants. L’organizació ho comunicarà als assistents el dia de la Jornada.